ανοιξιάτικος (υπερ) φόρτος εργασίας

επιστροφή στην οθόνη μετά απο 2 μήνες σκληρής ανοιξιάτικης δουλειάς. Τα νερά, ελιές, κήπος  καθώς και καινούργιες μελισσούλες μας κράτησαν περισσότερο απο απασχολήμένους… εξουθενωμένους μάλλον.

Η πιο βαριά αλλά και σημαντική δουλειά είναι η συντήρηση του αύλακα που φέρνει το νέρο στο σπίτι, στον συνεταιρισμό και στον ελαιώνα. Δυστυχώς αυτό είναι αγγαρεία για τους περισσότερους καλλιεργητές και οι παρουσίες, αυτές τις λίγες μέρες που χρειάζονται για τον καθαρισμό, είναι ελάχιστες… πόσο περισσότερο για τον καθαρισμό των δύσκολων σκεπαστών κομματιών που αν κρίνω απο τον όγκο μπάζων που είχαν μέσα πρέπει να είχαν πολλά χρόνια να καθαριστούν. Ακόμα είναι μουδιασμένα τα δάχτυλα μου απο τις 14 ώρες που πέρασα μόνος, μέσα στα σκεπαστά ένα σάββατο νωρίς τον μάη φέτος…. είναι κρίμα πραγματικά που η αυτοδιαχείρηση των πόρων όπως των νερών, θεωρείται αγγαρεία και για μένα αυτό είναι ο κύριος λόγος παρακμής της ελληνικής επαρχίας, όταν όλα τα περιμένουμε απο το κράτος, απο επιχορηγήσεις και απο βαρειά μηχανήματα.

Τουλάχιστον φέτος έχουμε πολλές βροχές, νερό στο ποτάμι και τα δέντρα και φυτά είναι πολύ χαρούμενα. Για αυτόν τον λόγο και σε συνδιασμό με τον κρύο χειμώνα, φέτος κάρπισαν και πολλά δέντρα για πρώτη φορά, φυστικιές, βερυκοκιές, λωτός, ροδακινιές, σμέουρα και οι ελιές επιτέλους είναι γεμάτες !

Ο κήπος σε ένα μήνα μεταμορφώθηκε τελείως. Από την ζούγκλα με τα κουκιά έγινε η ζούγκλα με τα καλοκαιρινά.

Πέρσι οι κότες, φέτος οι μέλισσες ! Με την ευγενική δωρεά 2 κυψελών απο τον Γιάννη Κ. και την βοήθεια του Βαγγέλη Δ., και οι δυο έχουν τα μελίσσια τους στην ευρύτερη περιοχή, ξεκινήσαμε αυτην την υπέροχη περιπέτεια και μάθαμε για τον μαγικό κόσμο των μελισσών.

Επίσης για πρώτη φορά ασχοληθήκαμε με το μπόλιασμα. Και μέχρι στιγμής πέτυχαν 2 εγκεντρισμοί σε αμυγδαλιά και γκορτσιά (με αχλαδιά).

Πρίν απο την φούρια τις άνοιξης έιχαμε αρχίσει και την επέκταση του μπαλκονιού που ξεκινήσαμε πέρσι, και τώρα επιτέλους λίγο πιο χαλαροί απο τον κήπο μπορούμε να συνεχίσουμε.

άντε καλο καλοκαίρι !

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s